Piekarnia Jackowscy | Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą

Witamy Państwa na naszej stronie. Dzięki niej postaramy się przekazać Państwu informacje na temat naszej firmy, a przede wszystkim na temat produktów, które wypiekamy oraz usług które świadczymy.

Nasze produkty

Zapoznaj się z naszymi wyrobami

chleb żytni

Chleb żytni

Wyprodukowanie smacznego chleba z mąki żytniej polega głównie na poddaniu jej całkowitemu ukwaszeniu. Podczas wielogodzinnej fermentacji bakterie kwasowe wytwarzają kwasy organiczne, wsród których dominuja kwas mlekowy i octowy. Wpływają one korzystnie na smak i aromat pieczywa.

Dowiedz się więcej
chleb marianowski

Chleb marianowski
Oryginalny tylko od nas!

Twórcą i autorem chleba Marianowskiego jest p. Aleksander Jackowski - znany i ceniony od kilkudziesięciu lat rzemieślnik w środowisku piekarniczym regionu - używający tylko naturalnych produktów do produkcji pieczywa...

Oryginaly Marianowski
chleb żytni wojskowy

Chleb żytni wojskowy

Pieczywo żytnie na zakwasie razowym jest produktem bogatym w węglowodany złożone, które występują w formie błonnika znanego z tego, że przyspiesza procesy trawienne, zapobiega powstawaniu chorób serca oraz ogranicza wchłanianie cholesterolu i obniża ciśnienie krwi.

Dowiedz się więcej
chleb gryczany

Chleb gryczany

Chleb pszenno–razowy, przy czym 50% udziału to kasza gryczana niepalona, wcześniej namoczona i zmielona, która nadaje smak, aromat oraz specyficzną strukturę miękiszu. Dobrodziejstwa kaszy gryczanej znane są od pokoleń. W 100 g kaszy zanjduje się aż 10 g BŁONNIKA.

chleb kanapkowy

Chleb kanapkowy

W skład wchodzi mąka RAZOWA TYP 2000 – jest to mąka gruboziarnista i jak wszystkie mąki mniej oczyszczone, jest bogata w cenne dla naszego zdrowia składniki – błonnik, który przyspiesza procesy trawienne, zapobiega powstawaniu chorób serca oraz ogranicza wchłanianie cholesterolu.

rogale i bułki Piekarni Jackowscy

Bułki i rogale.

Podstawą naszych rogali i bułek są ukwaszone ekologiczne winogrona, które stają się bazą pod rozczyn pszenny. Zachowanie odpowiedniej długości ukwaszenia (kilka dni) i dodatek soli powodują, iż nasze bułki są długo świeże, aromatyczne i bardzo treściwe.

drożdzówki Piekarni Jackowscy

Drożdżówki

Nasze drożdżówki wyrabiamy na bazie wysokiej jakości miksu drożdżowego. Ulepszona receptura ciasta (tajemnica firmy) powoduje, że nasze wypieki są długo świeże, pulchne i aromatyczne a słodkie dodatki potęgują najlepsze doznania.

pączki i inne słodkości

Pączki

Nasze tradycyjne pączki są bardzo aromatyczne, smaczne i nie zapadają się po zgnieceniu. To nasza wizytówka i pokaz kunsztu cukierniczego w postaci ciasta drożdżowego z mąki pszennej, dzięki czemu nasze pączki mają swoich smakoszy i stałych odbiorców.

chleb okazjonalny

Chleb okazjonalny

Na specjalne życzenie klientów wypiekamy pyszne chlebki okazjonalne z ciasta pszennego lub razowego. Tworzymy je na uroczystości kościelne (chrzest, komunia, ślub) oraz innego rodzaju uroczystości rodzinne zachowując najwyższą jakość.

Wioska Chlebowa

Warsztaty pieczenia chleba i innego pieczywa. Nauka i sztuka na wesoło.
Zapraszamy!

urodziny w wiosce chlebowej

Czas

Warsztaty pieczenia dla dzieci i młodzieży to zajęcia trwające 3 - 3,5 godziny,w zależności od ilości uczestników

Zajęcia

Na warsztatach dzieci robią, ciastka, chlebki, drożdżówki, podpłomyki, pierniki, malują bombki, dekorują jajka

Odpoczynek

W przerwie zajęć poczęstunek i przejażdżka elektrycznym busem po okolicy

Posiłek

Na koniec zajęć planyjemy poczęstunek pizzą pieczoną na miejscu, podawaną prosto z pieca, którą dzieci robią same

SUPER ZABAWA W WIOSCE CHLEBOWEJ

Zobacz galerię

Dlaczego Wioska Chlebowa?

Zajmujemy się robieniem pieczywa na wesoło.

Nauka

Pogadanka na temat dobrych zbóż żytnich i razowych. Dzieci przyswajają informacje na temat zbóż wykorzystywanych do pieczenia chleba i bułek.

Zabawa

Omłoty zboża cepem. Dzieci poznają stare metody uzyskiwania ziarna z kłosów zboża poprzez uderzanie cepem świetnie się przy tym bawiąc.

Posiłek

Stworzone przez nas wypieki zjadamy z apetytem. Dzieci własnoręcznie robią ciastka i pizze, które później konsumują.

Pakiety cenowe

Organizujemy imprezy okolicznościowe dla dzieci i młodzieży,
spotkania z uczniami i przedszkolakami. Nauka pieczenia na wesoło.

  • 60 zł osoba
    Warsztaty pieczenia
  • do 15 uczestników
  • czas: 3-3.5 godziny
  • pogadanka nt. zbóż
  • pieczenie chleba
  • pieczenie bułek itp
  • poczęstunek
  • przejażdżka busem
  • pieczenie i konsumpcja pizzy
  • Dowiec się więcej
  • 50 zł osoba
    Urodziny
  • do 40 uczestników
  • czas: 3 godziny
  • pogadanka nt. zbóż
  • omłoty zbożą cepem
  • robienie wypieków
  • przejażdżka busem
  • pieczenie pizzy
  • tort
  • Dowiec się więcej

UWAGA!

Podczas warsztatów pieczenia można zakupić chleb Marianowski, przy czym nieodzowne jest wcześniejsze zamówienie telefoniczne.
tel. 91 42 41 269 | kom. 608 615 326 .

Proces wypieku chleba

Proces wypieku dobrego chleba jest bardzo złożony i czasochłonny.

1

Przygotowanie zakwasu

2

Łączenie zakwasu z mąką

3

Foremkowanie ciasta

4

Garowanie ciasta

5

Fermentacja w chłodni

6

Wypiekanie w piecu

Galeria

pieczywo piekarni jackowscy

Nasze chleby

wypieki wioski chlebowej

Nasze inne wypieki

drożdżówki piekarni jackowscy

Nasze drożdżówki

formowanie chleba

Formowanie chleba

pizza w wiosce chlebowej

Pieczenie pizzy

Ugniatanie ciasta

Robienie ciasta

nauka w wiosce chlebowej

Nauka w Wiosce

zabawa w wiosce chlebowej

Zabawa w Wiosce

warsztaty w wiosce chlebowej

Robienie ciastek

wypieki piekarni jackowscy

Wypieki Wioski

posiłek w wiosce chlebowej

Robienie pizzy

bus wioski chlebowej

Nasz bus

O piekarni

Piekarnia Jackowscy powstała w 1983 roku. Założona przez Aleksandra i Marię Jackowskich, najpierw w Szczecinie przy ul. Radogowskiej, a od wielu lat w Tanowie. Obecnie prowadzona jest przez drugie pokolenie Jackowskich, przy wsparciu i pomocy technologicznej Aleksandra Jackowskiego. Jesteśmy piekarnią rzemieślniczą, gdzie pieczywo jest robione ręcznie. Korzystając z bezcennej wiedzy Pana Aleksandra, nabytej przez wiele lat pracy w zawodzie, pieczemy dobre pieczywo na naturalnych zakwasach i rozczynach poddawanych wielogodzinnym procesom fermentacji. Mamy nadzieję że to właśnie nasz chleb zagości na Państwa stołach. Smacznego!

piekarnia rzemieślnicza
chleb zwykły
wytwarzanie ręczne
chleb-marianowski

Opinie

Państwa opinie na nasz temat

Kontakt

Skontaktuj się z nami telefonicznie lub poprzez e-mail. Napewno nie zostaniesz bez odpowiedzi.

Adres

Piekarnia Jackowscy | Wioska Chlebowa
72-004 Tanowo, ul. Wojska Polskiego 9
tel. 91 42 41 269
kom. 608 615 326